Aplicarea gleturilor de umplere si finisare Ceresit CT 126 si CT 127: Sfaturi si trucuri de la specialisti

Aplicarea gleturilor de umplere si finisare Ceresit CT 126 si CT 127: Sfaturi si trucuri de la specialisti

Atunci cand vine vorba de obtinerea unor finisaje de calitate superioara in lucrarile de constructie sau renovare, alegerea gleturilor potrivite si aplicarea lor corecta sunt cruciale. Gleturile de umplere si finisare Ceresit CT 126 si CT 127 sunt recunoscute pentru calitatea lor si pentru rezultatele impecabile pe care le ofera.

In acest articol, va vom prezenta caracteristicile fiecarui glet, comparatie intre ele, sfaturi si trucuri de la specialisti pentru o aplicare eficienta.

Ceresit CT 126 – Glet de umplere

Gletul de umplere CT 126 este conceput pentru a repara si a uniformiza suprafetele cu imperfectiuni, cum ar fi fisurile, denivelarile sau golurile. Are o formula speciala cu granulatie fina, care permite o aplicare usoara si uniforma. Asigura o aderenta puternica la suprafete diverse, inclusiv beton, zidarie, tencuieli si gips-carton.

Utilizari recomandate:

 • Repararea fisurilor si a denivelarilor pe pereti si tavan;
 • Umplerea golurilor si a imperfectiunilor pentru a obtine o suprafata neteda si uniforma;
 • Pregatirea suprafetei inainte de aplicarea gletului de finisare sau a vopselei.

Pentru mai multe informatii consultati: fisa tehnica Ceresit CT 126.

Ceresit CT 127 – Glet de finisare

Gletul de finisare CT 127 este special conceput pentru a oferi un finisaj neted si uniform suprafetelor pregatite. Are o textura fina si cremoasa, care faciliteaza aplicarea si netezirea. Asigura un finisaj de inalta calitate, rezistent la crapare si exfoliere.

Utilizari recomandate:

 • Finisarea si uniformizarea peretilor si a tavanului inainte de aplicarea vopselei sau a altor materiale de finisare;
 • Acoperirea si corectarea imperfectiunilor lasate de gletul de umplere CT 126;
 • Crearea unui finisaj fin si estetic in interiorul locuintelor sau al altor spatii comerciale sau rezidentiale.

Pentru mai multe informatii consultati: fisa tehnica Ceresit CT 127.

Care este diferenta intre Ceresit CT 126 si Ceresit CT 127?

Textura si aplicare:

 • CT 126: Are o textura mai densa, potrivita pentru umplerea fisurilor si a denivelarilor;
 • CT 127: Are o textura fina si cremoasa, ideala pentru aplicarea si netezirea uniforma pe suprafete pregatite.

Finisaj si rezistenta:

 • CT 126: Asigura un finisaj uniform si rezistent, pregatind suprafata pentru aplicarea gletului de finisare sau a vopselei.
 • CT 127: Ofera un finisaj neted si estetic, rezistent la crapare si exfoliere, potrivit pentru finisarea finala a suprafetei.

Aplicabilitate si utilizare:

 • CT 126: Este ideal pentru reparatii si pregatirea suprafetei inainte de finisarea finala.
 • CT 127: Este potrivit pentru finisarea finala si uniformizarea suprafetei inainte de aplicarea vopselei sau a altor materiale de finisare.

Cum se pregateste suprafata pentru gletuire?

 1. Curatarea: Indepartati cu grija orice murdarie, praf, grasime sau alte impuritati de pe suprafata peretelui. Puteti folosi o perie, o carpa umeda sau un aspirator pentru a curata peretele.
 2. Repararea: Umpleti eventualele fisuri, gauri sau denivelari din perete cu ajutorul unui mortar adecvat. Asigurati-va ca mortarul se usuca complet
 3. Grunduire: Aplicati un grund Ceresit CT 17 daca peretele este foarte absorbant, are o porozitate ridicata sau este construit din materiale precum gips-carton. Grundul va creste aderenta gletului la suprafata peretelui.

Cum se aplica gletul de incarcare Ceresit CT 126?

 1. Amestecarea: Amestecati gletul cu apa rece in proportiile recomandate de producator (de obicei, 25 kg de glet la 6-7 litri de apa). Folositi un mixer electric la turatie mica pentru a obtine o pasta omogena si fara aglomerari.
 2. Aplicarea: Aplicati gletul pe perete cu o mistrie din otel inoxidabil, in straturi succesive de maximum 3 cm grosime. Asigurati-va ca fiecare strat este bine netezit.
 3. Uscarea: Lasati gletul de incarcare sa se usuce complet (aproximativ 24 de ore) la o temperatura de 20°C si umiditate relativa de 60%.

Cum se aplica gletul de finisare Ceresit CT 127?

 1. Amestecarea: Amestecati gletul cu apa rece in proportiile recomandate de producator (de obicei, 25 kg de glet la 8-9 litri de apa). Folositi un mixer electric la turatie mica pentru a obtine o pasta omogena si fara aglomerari.
 2. Aplicarea: Aplicati gletul de finisare pe perete cu o mistrie din otel inoxidabil, in straturi subtiri de maximum 2 mm grosime. Neteziti imediat suprafata cu mistria.
 3. Uscarea: Lasati gletul de finisare sa se usuce complet (aproximativ 24 de ore) la o temperatura de 20°C si umiditate relativa de 60%.

Sfaturi si trucuri de la specialisti

 • Nu amestecati cantitati mari de glet simultan, deoarece se poate usca prematur.
 • Aplicati gletul in straturi subtiri pentru a evita fisurarea. Este mai bine sa aplicati mai multe straturi subtiri decat un singur strat gros.
 • Neteziti gletul cu mistria in sensuri diferite pentru a obtine o suprafata perfect neteda.
 • Dupa uscarea completa a gletului de finisare, slefuiti suprafata cu un hartie abraziva fina (granulatie 180-220) pentru a obtine un finisaj perfect.
 • Curatati mistriile si uneltele imediat dupa utilizare cu apa curata.
 • Utilizati o masca de protectie pentru a evita inhalarea prafului de glet.
 • Respectati instructiunile detaliate ale producatorului pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Concluzie

Aplicarea gleturilor de umplere si finisare Ceresit CT 126 si CT 127 poate fi realizata cu succes urmand aceste sfaturi si trucuri de la specialisti. Asigurati-va ca respectati instructiunile de pe ambalaj si ca lucrati in conditii adecvate de temperatura si umiditate pentru a obtine cele mai bune rezultate. Cu un pic de pregatire si atentie la detalii, veti obtine finisaje de calitate superioara in proiectele dvs. de constructie si renovare.

Pentru mai multe informatii despre gleturi si alte produse Ceresit de calitate pentru constructii, nu ezitati sa contactati echipa noastra de experti.

S-ar putea sa te intereseze si...