Comenzi Telefonice la 0733 773 786
Prima paginaCatalog ProduseServiciiFasonare otel betonParteneriDespre noi
Catalog Produse
 BCA
   BCA Verblok

Caramida BCA

DIMENSIUNI SPECIFICE:
L x h x l (cm)
buc./mc
60 x 10 x 30 55
60 x 12 x 30 46
60 x 20 x 20 42
60 x 20 x 24 35
60 x 15 x 30 37
60 x 20 x 30 28
60 x 15 x 35 32

VERBLOK nu are pierderi tehnologice datorita proprietatii superioare de debitare a materialului, spre deosebire de blocurile ceramice, pentru care, la punerea in opera exista pierderi substantiale.

Precizia dimensionala ridicata si volumul mare al blocului de VERBLOK duc la scaderea insemnata a consumului de mortar, la cresterea semnificativa a vitezei de executie precum si la scaderea costurilor de manopera pentru zidarie.

Operatiunile de taiere, gaurire, frezare de canale si inglobare a instalatiilor sau legaturile la structura de rezistenta, se realizeaza cu usurinta, ieftin si fara unelte complicate.

Domeniul de utilizare
Avand in vedere caracteristicile sale, poate fi utilizat ca material independent in lucrari de zidarie si izolatie, pentru:
  • Constructii de locuinte, constructii industriale
  • Extinderi de constructii, supraetajari sau alte amenajari ale cladirilor existente.

Tipuri de lucrari
Pereti interiori si exteriori portanti la caldiri de locuit cu parter si un etaj
  • Pereti exteriori si interiori la cladiri cosntruite cu structuri in cadre din beton armat
  • Suprainaltari si construiri de mansarde la cladiri existente
  • Pereti de compartimentari pentru izolare fonica sau termica
  • Pereti de protectie cu rezistenta indelungata la incendiu
Calculele de rezistenta a peretilor din VERBLOK se fac in conformitate cu prevederile STAS 10104/83; 10109-1/82.

CARACTERISTICI GENERALE ALE VERBLOK
Excelenta in izolare termica. Avantajele folosirii materialelor cu proprietati termoizolante ridicate.
Folosirea in cadrul proiectelor de constructii a unor blocuri de zidarie cu proprietati de izolare termica superioare are ca efect reducerea costurilor de executie (1) cat si a celor de exploatare (2) prin:
1. reducerea grosimii peretilor realizati (economie de material)
2. reducerea cheltuielilor cu energia si un confort interior de nepretuit.

VERBLOK versus alte blocuri de zidarie (cu adresa la caramida si bloc ceramic).
VERBLOK este superior din punct de vedere al izolarii termice deoarece in procesul de realizare a produsului, reactiile chimice care se produc intre elementele naturale ce intra in compozitie conduc la aparitia a milioane de pori de aer inchisi, raspanditi uniform in masa materialului. Deoarece aerul este cel mai bun termoizolant, acesta confera materialului proprietati termoizolante mult mai bune in raport cu alte blocuri de zidarie.

Densitate aparenta in stare uscata [kg/m3]
Conductivitate termica
525 0,12
SR:EN 772-13 EN 1745:2002

Capacitatea de izolare termica a unui material de zidarie se caracterizeaza prin coeficientul de conductivitate termica. Cu cat acest coeficient este mai scazut, cu atat pierderea de caldura este mai redusa.

Cu VERBLOK, schimbul de caldura dintre interiorul si exteriorul constructiei este MINIMIZAT, ceea ce conduce la cheltuieli REDUSE cu incalzirea pe timpul sezonului rece si la pastrarea atmosferei racoroase pe timpul sezonului calduros.

VERBLOK poate fi realizat intr-o gama foarte larga de dimensiuni, ceea ce permite proiectantului ca inca din faza de proiectare sa aleaga grosimea optima de zid, in functie de zona climatica unde este amplasata constructia, reducand astfel semnificativ costurile la materialul de zidarie.

Abaterile dimensionale (minim ? 1 mm) cu care este realizat VERBLOK isi arata si in acest caz avantajele:
- utilizarea VERBLOK la zidarie permite aplicarea tehnologiei cu rosturi subtiri, tehnologie care nu se poate aplica altor tipuri de materiale, obtinandu-se astfel un coeficient de conductivitate termica al zidului apropiat de cel al VERBLOK.

Rezistenta sporita la compresiune
Structurile autoportante din VERBLOK au o rezistenta si o comportare buna in timp. Deasemenea, VERBLOK are o comportare buna la intindere, determinata prin incovoiere, intre rezistenta la compresiune si cea la intindere existand un raport de 3 ? 5 ori.


VERBLOK
Rezistenta la compresiune [N/mm2]
(min. 1,5 conform SR EN 771-4:2004)

3,5

Rezistenta la apa
VERBLOK are o absorbtie redusa de apa. Datorita structurii cu pori inchisi ai materialului este diminuata difuzia vaporilor de apa si creste astfel protectia constructiei impotriva umiditatii, intr-o masura mult mai mare fata de alte materiale.

Caracteristici U.M. VERBLOK SR-EN
Absorbtie de apa:
180
10 min g/m2s0,5 150 772-11
30 min
130
90 minPermeabilitate la vapori de apa
kg/Pa*m2*s 0,02 12572:2001

Rezistenta la inghet
VERBLOK are o rezistenta crescuta la ciclurile inghet-dezghet.
Datorita structurii cu pori inchisi fenomenul de capilaritate este foarte redus, patrunderea apei in masa de material fiind superficiala.
Ciclurile de inghet-dezghet au o influenta foarte redusa asupra structurii materialului si asupra rezistentei acestuia in timp.
Aceste caracteristici permit ca lucrarile de protectie a zidariei (tencuieli, placari, etc.) sa fie realizate cu materiale uzuale si cu un consum redus.

Rezistenta la inghet-dezghet VERBLOK

SR-EN

Pierderea in masa (coeficient de gelivitate) [%]
3 7344:86
Scaderea rezistentei la compresiune [ %]
12

Izolare fonica
VERBLOK ofera o izolare fonica mai buna comparativ cu alte materiale de constructie. Compozitia poroasa a blocurilor VERBLOK constituie un strat tampon de aer, un excelent "zid" absorbant al zgomotelor de orice tip. Indicele de izolare la zgomotul aerian:

Grosime perete (cm)
VERBLOK [db]
12 39
24 43
30 49

Rezistenta sporita la foc
Fiind un material 100 % natural, VERBLOK ofera o protectie maxima pentru cladire, avand o rezistenta crescuta la temperaturi ridicate.

Supus unei temperaturi de 1000 ?C, materialul nu se
deformeaza, isi pastreaza stabilitatea, rezistenta mecanica, capacitatea de izolare termica pe timpul normat si nu permite difuzarea particulelor de fum sau gaze, chiar si dupa 6 ore de la expunerea in aceste conditii (functie de grosimea elementului).

Datorita caracteristicilor sale superioare de rezistenta la foc, materialul se incadreaza in conformitate cu normativul SR:EN 771-4 la clasa A1 - incombustibil, indiferent de grosimea acestuia.

Din aceste motive VERBLOK poate fi utilizat cu succes la constructia peretilor antifoc, astfel amplasati, alcatuiti si dimensionati incat sa reziste la efectele incendiilor din compartimentele pe care le separa.

VERBLOK poate fi utilizat la constructia peretilor antifoc inglobati in structuri de beton armat sau metalice, asigurand o buna protectie a acestora.

Material ecologic
Fiind produs din componente 100 % naturale, VERBLOK este un material ecologic. In procesul tehnologic de fabricatie a VERBLOK nu intra si nu rezulta produse, reziduuri sau noxe care sa afecteze sanatatea oamenilor sau a mediului inconjurator. Constructiile cu VERBLOK ocrotesc sanatatea familiei si protejeaza generatiile viitoare.

Calitate
Societatea noastra s-a concentrat spre un angajament pe termen lung fata de calitatea produselor si serviciilor oferite. Aplicarea procedurilor cerute de Sistemul de Management al Calitatii a constituit factorul decisiv ce a condus PREFABRICATE VEST spre certificarea de catre SC MOODY INTERNATIONAL, in conformitate cu standardul ISO9001:2001.

Totodata, VERBLOK este un produs certificat in sistem de atestare a conformitatii 2+, in baza HG nr. 622/2004, de catre organismul acreditat SC QUALITY CERT.
Servicii
Depozite in Bucuresti
Cele mai bune oferte :
0733/PRESTO ( 773786
E-mail: info@presto.ro